Restaurant Orillas del Mar - Playa Mogán, Gran Canaria

Mat og musikk

Restauranten som ble til "Orillas del Mar" åpnet i 1928 da den daværende eiers eldste sønn, Manuel González Hernández, fikk sin far med på ideen om en restaurant. De startet opp i en form som var vanlig på den tiden, som en kombinert bar og butikk. De solgte matvarer, brød, eddik og matlagingsolje som ble tappet fra store fat. Videre solgte de parafin til ovnene som ble brukt til matlaging på den tiden.

På dagtid, for det var ikke elektrisk strøm i Playa Mogan på den tiden, serverte de måltider og de berømte kanariske tapas til besøkende og reisende som kom dit med falúa (en liten båt).

Menyen . . . / . . . und die Musik Menyen . . . . . . und die Musik

I de siste tretti årene har restauranten blitt drevet av eier og restaurantsjef Antonio Navarro, sønn av en lokal fisker. Antonio har bygget opp restauranten sammen med sin familie. De startet med dette arbeidet før det ble bygget havn i Mogan, på en tid da vinterstormene ofte førte til at store bølger slo helt opp i husveggene og inn gjennom dørene.

Live musikk / John and Elena live Live musikk John and Elena live

Antonio er stolt av sine røtter og begeistret for sin fødeby og lokalmiljøet. Han har lært hemmelighetene med å håndtere og tilberede ulike typer fisk fra sin mor, som også er fra Mogán, fra andre kvinner fra Mogán som arbeidet på morens kjøkken, og fra sin far, som hele livet arbeidet med fiske både fra robåt og fra seilbåt.

Antonio har tidligere arbeidet med å bygge opp en annen lokal restaurant, Tu Casa. Han har dessuten arbeidet i ulike restauranter i Puerto Rico - Porto Plata (Servatur), Acuamarina og Restaurante Pepita.

Han elsker musikk, fiske og zanga, et kanarisk kortspill. Han er særlig opptatt av fisk som sjelden finnes på dagens restaurantmenyer, som stekt/fritert mureneål og havål. Antonio tilbyr sine gjester fersk fisk fra Mogan - breca (hvit brasme), (chopa) grå brasme, sama (liten fisk i brasmefamilien), vieja (spesiell og svært god kanarisk fisk), salmonete (rød mulle), ulike typer tunfisk (sesongavhengig) og fiskesupper (må bestilles på forhånd).

Guitar duett med Francisco og Antonio / Guitar duett med Francisco og Antonio Guitar duett med Francisco og Antonio Guitar duett med Francisco og Antonio

Restauranten har også en liten kjøttmeny med utvalgte retter som stekt lam og ulike retter av oksekjøtt og biff, bl a "Cordon Bleu". I tillegg serveres hjemmelaget paella med sjømat, lokalt dyrket frukt og grønnsaker som avokado, mango og papaya, og hjemmelagede desserter.

Som drikke anbefales kanariske viner eller viner fra Rioja og Ribera del Duero!

Som bonus opplever de besøkende ofte at Antonio, med venner, familie og kanskje en tilfeldig gjest, fremfører Folia (spansk musikkstil/art) blandet med Bolero (spansk dans), og fyller natten med tonene av kanarisk og spansk og annen folkemusikk.

Du finner restauranten ved begynnelsen av gaten som deler den gamle byen fra havnen med marinaen og den nye delen av Puerto de Mogan. Kjennere av god fisk og god musikk som blir kjent med oss kommer tilbake gang etter gang for å spise hos oss. Og vi er alltid glade for å se nye ansikter!

Orillas del Mar er offisielt godkjent av Mogan Kommune som eldste restaurant i Puerto og Playa Mogan.


webdesign ved Square-Sun Web Design - web design, hosting and maintenance, databases, graphic designsquare-sun web design